Het Ateljee

Welkom bij het Speelateljee, leuk dat je er bent!

Het Speelateljee ligt tussen de Jordaan en het Westerpark in, om de hoek van het Frederik Hendrikplantsoen en is een speelruimte waar kleinschalige professionele gastouderopvang wordt verzorgd voor kinderen van negen maanden tot vier jaar. Iedere maandag tot en met donderdag van acht uur 's ochtends tot vijf uur 's middags zijn de kinderen welkom bij mij in het Ateljee. 

Je vindt hier informatie over de speelruimte en over wat ik als gastouder* voor jouw kind en gezin kan betekenen. Het Ateljee is een inspirerende en geborgen speelruimte in een huiselijke sfeer. Een plek waar kinderen zelf kunnen ontdekken, uitproberen, maken, bouwen, klimmen, doen, dromen, kijken, voelen, luisteren … er mag ontstaan wat nog niet bestaat en dat is volgens mij precies wat kinderen het liefst doen in hun spel.

Aan de achterkant van het Ateljee is een binnentuintje, waar o.a. met zand en water gespeeld kan worden of gewerkt kan worden aan grotere speelwerken zoals hutten bouwen. De jongste kinderen gaan hier in mee, of bij mij op de arm of op een groot kleed. De binnentuin loopt uit op een ‘spannende deur’ die leidt naar de drie ateliers van kunstenaars, waar we af en toe een kijkje kunnen gaan nemen. En de bakfiets voor de deur kan ons overal heen brengen waar me maar heen zouden willen … zoals naar de markt om een kleine boodschap te doen, naar het park, het Woeste Westen of de Kinderboerderij Dierencapel.

Als gastouder ben ik aangesloten bij Gastouderbureau Drakepit. Ik heb gekozen voor Drakepit omdat zij staat voor kleinschalige professionele kinderopvang, waarin het werkelijk tot elkaar in relatie staan van essentieel belang is. Dit betreft alle betrokken personen, dus gastouders, kinderen en ouders. Deze mensen vormen samen een ontwikkelgemeenschap. Ik geloof dat zo'n kleine liefdevolle gemeenschap een fijne plek is voor het jonge kind om in op te groeien en samen te komen met andere kinderen.

* In mijn dagelijks werk als pedagoog zijn elementen vanuit de antroposofie verweven, die ik mee kreeg uit mijn kindertijd en waar ik nu zelf nieuwe invulling aan geef. Ik ben cum laude afgestudeerd in Pedagogiek (B.A.), en ontving van het Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Huygens Scholarship studiebeurs waarmee ik aan het Institute of Education, University College London afstudeerde in Kindersociologie en Kinderrechten (M.A.). Sinds 2007 werk ik in de kinderopvang en speciaal voor mijn werk als gastouder heb ik het EHBO certificaat Eerste Hulp aan Baby's en Kinderen behaald.